Поиск по этому блогу

Трудове навчання 7 клас


23.04.2020
Виконайте завдання!
https://learningapps.org/3659564
Он-лайн урок "Технологія приготування страв з борошна"
Виконайте міні-проекти за бажанням!!
Інструкційна картка МАКАРОНИ З ОВОЧАМИ

Технологія приготування. У зварені зливним способом макарони додати нарізані соломкою пасеровані цибулю та моркву, томат-пюре й ретельно перемішати.
Інвентар і посуд: каструлі місткістю 3 л і 0,5 л, мірний стакан, ложка, ваги, ніж, дошка обробна, друшляк, сковорода, тарілка.
Рецептура: макарони — 70 г, морква — 20 г, цибуля ріпчаста — 16 г, петрушка — 3 г, томат-пюре — 15 г, вершкове масло — 10 г, олія15 г. Вихід 250 г.
 Послідовність виконання.
1. Закип’ятити воду в каструлі місткістю 3 л. Макарони закласти в підсолений окріп, перемішати. Води має бути в 5-6 разів більше, ніж макаронів, солі — із розрахунку 10 г на 1 л води. Варити макарони до готовності.
2.  Моркву і ріпчасту цибулю вимити, почистити. Овочі нарізати соломкою.
3.  Сковороду розігріти, додати олію і спасерувати спочатку тільки моркву, а через 10 хв — разом із цибулею. Додати томат-пюре і прогріти все разом 5—7 хв.
4.  Готові макарони відкинути на друшляк, дати воді стекти, перекласти макарони в іншу каструлю, заправити їх вершковим маслом.
5.  Макарони з’єднати з приготовленими овочами й ретельно перемішати.
6.  Викласти на пласку столову тарілку гіркою, зверху посипати петрушкою. Подати гарячими.

Інструкційна картка МАКАРОНИ З КИСЛОМОЛОЧНИМ СИРОМ

Технологія приготування. Макарони зварити зливним способом, заправити вершковим маслом, перемішати, затерти сиром на поадти на стіл.
Інвентар і посуд: каструлі місткістю 3 л 10,5 л, мірний стакан, ложка, ваги, ніж, дошка обробна, друшляк, сковорода, тарілка.
Послідовність виконання
1.  Закип’ятити воду в каструлі місткістю 3 л. Макарони закласти в підсолений окріп, перемішати. Води має бути в 5-6 разів більше, ніж макаронів, солі — із розрахунку 10 г на 1 л води. Варити макарони до готовності.
2.   Готові макарони відкинути на друшляк, дати воді стекти, перекласти макарони в іншу каструлю, заправити їх вершковим маслом.
3.  Макарони затерти сиром.
4.   Подати гарячими.
 Завдання виконати до 30.04.2020!!!!

16.04.2020
Он-лайн урок "Українська система харчування. Обрядові страви. Технологія приготування страв з крупів.
Презентація матеріалів уроку 
https://drive.google.com/file/d/1lFk7g5qHV416zW59G9OCtasglV_OsMp-/view?usp=sharing


Виконайте завдання уроку та відправте фотозвіт до 17.04.2020

09.04.2020
Он-лайн урок "Виготовлення готового виробу"

 Надай фотозвіт своїх виконаних завдань
 У мене такий фартук. А у вас???

02.04.2020
Он-лайн урок-повторення "Побудова констукції фартуха"
Урок у записі за посиланням

Виконай завдання та надай фотозвіт!

18.03.2020
Побудова констукції фартуха





1. Побудуй конструкцію фартуха на міліметровому папері.
2. Виріж деталі фартуха з паперу.


 Надай фотозвіт своїх виконаних завдань





Комментариев нет:

Отправить комментарий